Hvornår er vandskuring af facaden en god ide?

Der findes mange forskellige måder at renovere facaden af dit hus på, men en moderne og effektiv metode er vandskuring. Med vandskuring får din facade et ensartet og flot ydre, der får dit gamle hus til at se nyt ud igen.

I dette blogindlæg vil jeg kigge lidt nærmere på vandskuring af facaden, og jeg vil skrive lidt om, hvornår vandskuring er værd at overveje i forbindelse med en facaderenovering af huset.

Hvad er vandskuring egentlig for noget?

Hvis du er husejer, og dit hus er af ældre dato, så har du sikkert også bemærket hvordan fugerne og murværket begynder at se slidte ud. Mørtlen begynder at flage, murværket ser mørkere ud og facaden ser generelt bare mat ud. En effektiv omgang facaderenovering kan bekæmpe nedbrydelsen af murværket og fugerne, hvilket givet huset et flot og ensartet udseende.

Vandskuring er en metode til facaderenovering, og det dækker over en teknik, hvor man behandler overfladen på dit murværk. Murværket behandles med meget finkornet mørtel, og pudses ved hjælp af vand – hvilket forklarer begrebet ’vandskuring’.

Få hjælp til vandskuring hos Aalborg Facaderenovering

En af de tiltalende ting ved vandskuring – udover den flotte facade – er endvidere, at du kan vandskure i forskellige farver. Det giver dig altså en masse muligheder i forhold til facaderenoveringen, og det er et kæmpe plus for rigtigt mange.

Fordelene ved vandskuring

Vandskuring er blevet utroligt populært de seneste par år, og det er det naturligvis fordi det virker. Men der findes jo fordele ved alle typer facaderenovering, så i de følgende kan du læse om fordele, der knytter sig særligt til vandskuring som facaderenoveringsteknik.

Ensartet og flot facade
Vandskuring af facaden er særligt effektivt i forhold til at skabe et ensartet og flot murværk. De små korn, der bruges til at pudse facaden op med, skaber en ensartet overflade, der fremstår ny og flot.

Forbedrer murværket
Det kan i nogle tilfælde være det rigtige valg at efterisolere murværket, men vandskuring kan også medvirke til et bedre isoleret murværk. Du sparer derfor mange penge på din varmeregning.

Billigere end omfugning
Et alternativ til vandskuring er omfugning – men det er en noget større opgave, og det er ofte meget dyrere. Typisk vil du dog få mange af de samme fordele med den mere simple vandskuring; og naturligvis til en lavere pris.

Hvis du overvejer at renovere facaden, så kan jeg varmt anbefale at kigge nærmere på vandskuring, som et godt alternativ til omfugning eller efterisolering. Der er naturligvis tilfælde, hvor vandskuring af facaden ikke er tilstrækkeligt – men er dit hus effektivt isoleret, så vil vandskuring give dig et flot og ensartet murværk. Spørg altid din lokale murermester til råds, når du skal have udført dit murerarbejde; det bliver du gladest for i længden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *