Armløfter til en ældre

Du bruger meget tid foran computeren. Du har ofte en idé om, at du har en permanent tennisalbue. Du har da også været hos lægen adskillige gange for at få konstateret, at du ikke har en tennisalbue. Du har nedsat styrke i din overarm. Hvorfor? Det er der ikke nogen, der kan give dig en ordentlig forklaring på. Sådan er livet bare en gang imellem.

Det er sværere og sværere

Du anstrenger dig for at kunne klare jobbet foran skærmen. Mange timer hver dag. Og det er ved at udvikle sig til en kamp for dig: Bare tanken om, at du skal til at bruge armen igen får dig næsten til at skrige. Du er tapper. Kæmper med dig selv og tager alligevel på arbejde. Ved ud, at der faktisk findes et hjælpemiddel til mennesker, der har det samme problem, som du har? Du er jo ikke det eneste menneske, der har problemer med armen. Du kan få en armløfter og armstøtte. Det er sådan en mekanisme, som kan sættes fast på fx et skrivebord. Lidt i stil med en arkitektlampe. Den kan monteres på bordet ved din arbejdsplads, og den kan holde og støtte din arm på en måde, så du ikke overanstrenger dig og er nødt til at kæmpe for at flytte armen hele tiden. Det kan være en stor hjælp i hverdagen. Det handler jo om, at din hverdag skal være god. Dit arbejdsliv skal være godt. Er det ikke det, så bliver du syg. Fysisk og mentalt.

En ret simpel mekanisme

En armløfter er en simpel mekanisme, der ligesom får din arm til at blive vægtløs, så du nemmere kan bruge den. Hvis du må bruge den! Det kommer jo lidt an på, hvad din læge har fortalt dig. Det kan være, at der bare er tale om en midlertidig situation, hvor du ikke må bruge armen ret meget. Der kan også være tale om en mere permanent situation, hvor du bare er nødt til at finde den bedste løsning for dig. Du vil jo gerne fungere maksimalt. Og en uduelig arm er ikke optimalt. Især ikke, hvis den kan hjælpes via et simpelt hjælpemiddel, der ikke fylder ret meget.

Nem at transportere

En armløfter kan nemt transporteres. Du kan fx bruge den på en café, så du ikke behøver for at kæmpe for at få en god kop kaffe og en god snak med en ven eller en veninde. Ved at lægge armen i armløfteren kan den hjælpe dig med at løfte kaffekoppen. Du vil derfor kunne nyde kaffen. Og det skal man da, når man nu går på en af dyrere cafeer. Ikke? Armløfteren er diskret. Den kan monteres og afmonteres på bordet ganske hurtigt. Sådan lidt i stil med de der små håndtaskeholdere som nogle kvinder har i deres tasker. De spændes på bordet med et klik, foldes ud, og tasken kan hænge i fred under bordet. En armløfter kan siges at være en ’omvendt’ taskeholder. Du spænder den på bordet, indstiller den i højden, og den holder din arm og hjælper dig til at kunne drikke kaffen i godt selskab – uden problemer.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *