Varmepumper er både økonomiske og miljøvenlige

Hvis du leder efter en både miljøvenlig og økonomisk form for varmekilde, er det en god idé at overveje en varmepumpe. Det er en pumpe, der formår at hente energien fra luften og jorden og omdanne denne til varme, som kan benyttes til hhv. rumopvarmning og/eller opvarmning af brugsvand.

Lyder en varmepumpe interessant for dig? Så kan du med fordel læse videre.

Sådan fungerer varmepumper

En varmepumpe er en pumpe, der kan optage den energi, som befinder sig i enten luften eller jorden.

Pumpen omdanner herefter energien, så den i stedet bliver til varme. Med en varmepumpe kan du sende varmen radiatorer i hjemmet eller benytte varmen til at opvarme dit brugsvand.

Der findes også varmepumper (luft til luft), som henter luften udenfor og blæser den indenfor som rumopvarmning. Der skal dog typisk benyttes flere af denne type varmepumpe for at man kan opvarme et helt hus. Luft-til-luft varmepumpen har desuden den ulempe, at den ikke kan benyttes til opvarmning af vandet i vandhanen.

Varmepumper er en varmekilde, der er både skånsom ved miljøet og din pengepung.

Derfor er en varmepumpe en økonomisk løsning

Hvis du får installeret en varmepumpe, vil du få en varmekilde, der er meget billigere end flere af de mere traditionelle varmekilder. Det skyldes, at varmepumpen kun anvender energi, når den omdanner den allerede eksisterende energi i luft og jord til varme. Det betyder derfor med andre ord, at du vil betale væsentligt mindre for at få opvarmet dit hjem.

Derfor er en varmepumpe miljøvenlig

Når du vælger en varmepumpe frem for andre varmekilder, vil den samlede CO2-udledning fra dit hjem blive nedsat.

Faktisk er det ikke usædvanligt, at et hjems CO2-udledning falder med helt op til 60%, når der bliver skiftet til varmepumpe.

Yderligere har varmepumpen kun et minimalt forbrug af el. Det er naturligvis også med til at skåne miljøet, da der ikke skal produceres ligeså meget el, som hvis du anvendte en mere traditionel varmekilde baseret på el.

Hvis du derfor leder efter en varmekilde, der er både økonomisk og miljøvenlig, bør du helt klart overveje en varmepumpe.

Få mere information

Hvis du gerne vil vide mere om varmepumper, kan du på både varmepumpeoversigten.dk samt på boligplusenergi.dk.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *