Udlejning af lyd og lys

Af og til kan jeg godt blive lidt nervøs ved tanken om, hvor meget vores søn, Lasse, knokler, men jeg må da indrømme, at han ikke på noget tidspunkt har vist tegn på stress, og han bliver bestemt også bakket op af vores svigerdatter, som tager mere end broderparten af det huslige arbejde for at skåne Lasse.

Lasse gennemførte sidste år en uddannelse som elektriker, og kort efter fik han og vores svigerdatter deres første barn, så det var fristende for Lasse at finde et godt og vellønnet job som elektriker, men han har i et par år haft ambitioner om at videreuddanne sig som elektronikingeniør, så det blev hans valg.

Ved siden af studierne har han et job i et firma, der udlejer alle former for udstyr indenfor lyd og lys til for eksempel fester eller konferencer. Der er ofte tale om arbejde om aftenen og i weekender, og det passer fint med Lasses studier. Samtidig gør hans uddannelse som elektriker ham selvfølgelig værdifuld for firmaet.

For det kræver et godt kendskab til det tekniske udstyr, når de forskellige dele skal forbindes og tilsluttes el-nettet og diverse styrebokse, som ofte er bærbare computere. Firmaet har en omfattende udlejning af konference udstyr, og her er det vigtigt, at alting er forbundet rigtigt og lige klar til brug, når konferencen starter, så det er Lasses opgave at sikre, at det hele fungerer efter hensigten, når det er stillet op.

Når Lasse arbejder i en weekend, handler det ofte om at få rigget en masse udstyr til i forbindelse med en koncert eller en fest af en eller anden art. Det firma, han arbejder for, gør meget i udlejning af lydanlæg, som jo er nødvendige i forbindelse med koncerter eller fester. I den forbindelse synes jeg nok, at firmaet yder en udstrakt service, for det tilbyde at stille en medarbejder til rådighed i et stykke tid, så det band eller den sanger, der skal spille til en fest eller give koncert, sammen med medarbejderen kan finjustere tingene, så det helt matcher den eller de optrædendes ønsker.

I de tilfælde er det ofte Lasse, der tager den sure vagt, som for eksempel kan være lidt halvsent en lørdag aften. Da firmaet også står for udlejning af højtalere, er der ofte ønsker om, at de skal placeres lidt anderledes, end Lasse og hans kolleger i første omgang har gjort det. Så derfor har Lasse ofte travlt med at ændre på opstillingerne kort tid før, at festen eller koncerten skal begynde.

I en del tilfælde er der tale om et arrangement i for eksempel en idrætshal, hvor der normalt ikke findes en decideret scene. Derfor har det firma, Lasse arbejder for, på et tidspunkt valgt også at tilbyde scene udlejning, og så er der tale om et ganske omfattende montagearbejde, før det hele står klar til festen eller hvilken slags begivenhed, der nu er tale om.

Men Lasse tjener godt ved siden af studierne, så han er særdeles godt tilfreds med, at han fik det arbejde.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *