Store størrelser tøj

Som regel er det tøj i standardmål, man kan købe, men jeg har opdaget, at jeg kan være rigtig heldig at finde tøj, som passer mig. Og som regel af rigtig god kvalitet. Jeg bruger nemlig tøj i store størrelser til store drenge. Og det hænder, at folk har købt tøj til sig selv, som er alt for stort til dem. Og hvis de ikke kan bytte tøjet, eller fristen er udløbet, ja, så kan de få nogle af deres penge tilbage ved at sælge det i en genbrugsbutik.

Forleden fandt jeg en rigtig flot frakke til mig selv. Ubrugt. Den originale prisetikette sad stadig i ærmet. Den er rigtig lækker og passer mig perfekt. Min fordel er, at jeg har betalt halvdelen af, hvad jeg skulle betale for den, hvis jeg købte den som ny. Min kone har også været heldig engang at finde en pels i sådan en shop. Hun brugte godt nok en stor del af tøjbudgettet på den, men hun er glad for den. Og så tager hun også diskussionerne med alle miljøaktivisterne, som mener, at det er forkasteligt at slagte grønlandske sæler. Hendes argument, som ofte får dem til at tænke sig om, er, at hvis vi ikke tillader, at sæler bliver slået ihjel, så bliver den grønlandske jægerkultur slået i stykker. Skal vi leve i en kultur, som ikke er differentieret, men hvor alle bruger kunstpelse? Argumentet får dem altid til at dreje samtalen hen på forurening af havene. Så er diskussionen ligesom slut.

Selv synes jeg, det er sjovt at gå i genbrugsbutikkerne. Mest fordi jeg synes, at jeg har flere muligheder for at finde tøjet i de store størrelser, som jeg har brug for. Men også fordi der er mange forskellige typer mennesker, som kommer i dem. Det er folk, som ikke er bange for at udtrykke deres mening og vise deres egen stil. Det er sjovt i modsætning til at gå i et indkøbscenter, fordi dér kan det blive meget anonymt. Det er, som om alle går rundt i deres blå jeans, sorte jakker og måske en pangfarvet T-shirt eller en storblomstret skjorte. Moden dikterer åbenbart, at man skal klæde sig stilfuldt, men også anonymt. Det er da lidt kedeligt. Og det går ud over folk, som har brug for tøj i store størrelser, fordi de har faktisk mulighed for at vise, at de er flotte, hvis de turde klæde sig på, som de egentlig gerne vil.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *