Brætspil og kortspil er masser af sjov, godt tidsfordriv og god lærdom

Der findes et hav af forskellige brætspil og kortspil på markedet, som er kilde til godt tidsfordriv. At få tiden til at gå godt er dog ofte langt fra det eneste, som de gør. Mange af spillene er også en guldgrube i forhold til læring både derhjemme, men også ude og en del af spillene vil derfor også egne sig godt til undervisningsbrug i skoler eller andre institutioner, hvor vedligeholdelse og udvikling af funktioner og færdigheder er vigtigt.

Brætspil med læring

Som eksempel kan man tage brætspilsklassikeren Vildkatten, som næsten er blevet obligatorisk at have på spilhylden i lige fra børnehaver, skoler, SFO’er til flere andre steder. Udover det hyggelige samvær, når der Vildkatten, hvad får man så egentligt ud af spillet? Jeres synssans bruges intenst, når der skal ledes efter billeder og ikke mindst hukommelsen bliver trænet i forsøget på at huske, hvor de forskellige motiver skal findes. At spille Vildkat kræver også en del koncentration, så den evne vil helt sikkert også blive trænet ligesom øje-håndkoordination og genkendelser af form og farver er i spil i jagten på det rette motiv.

Kortspil med læring

Med nogle kortspil er det helt åbenlyst, at du fletter hygge og leg sammen læring. Her findes fx Multiplications fra Cartamundi, som har lavet et fint spil kort, hvor du kan øve fra 3 tabellen til og med 9 tabellen. Kortene kan spilles på forskellige måder, så der er lidt variation at hente. Du finder det her: https://www.hyggeonkel.dk/produkt/multiplications

Der findes også et spil kort, som er møntet på at lære engelske gloser og små korte sætninger. Det er helt på begynderniveau og velegnet til undervisning i de yngste klasser. I Learn English finder du kort, som øver omkring 50 hverdagsord. Spillet hedder Learn English, og du kan se det her: https://www.hyggeonkel.dk/produkt/learn-english-card

Er det vigtigt, hvad brætspil eller kortspil, jeg spiller?

Man kan snildt spille udelukkende for at hygge sig, men har du noget bestemt, som du synes, at dit barn trænger til at lære fx de små tabeller, kan du jo sagtens hive lige præcis det kortspil ned af hylden og på den måde undgå at træning af de små tabeller bliver til en sur pligt.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *