Frygter du, at din hund bliver overvægtig?

Får du også ondt i maven, når du oplever, at din hund stadig kigger sukkende på madskålen, efter du allerede har fodret den? Det kan mange hundeejere nikke genkendende til, for man jo nødig lade sin hund gå sulten fra spiseskålen. Her skal du huske, at der er stor forskel på, hvorvidt hunden virkelig er sulten, eller om den bare har lyst til mad konstant. Det er som oftest det sidstnævnte, der er gældende…

Hvis din hund er på grænsen til at blive overvægtig – eller hvis du blot vil undgå scenariet – kan du som ejer gøre nogle forskellige tiltag. De to områder du bør have mest fokus på er hundefoder og træning. Hvis du gør en indsats på både kvaliteten af hundefoder herunder måske slankefoder til hunde samt sørger for en effektiv træning/motion, bør du kunne undgå at få en overvægtig hund og bivirkningerne derved.

Hvad stiller jeg op med en overvægtig hund?

Hvis din hund har nogle kilo for meget på sidebenene, kan du som udgangspunkt starte med at kigge på hundefoderet. Her er det vigtigt, at din hund får proteinrigt foder, og det kan desværre betyde, at du ikke altid blot kan købe det billigste foder. Det er typisk de lidt mere anerkendende og dyrere mærker, hvor proteinmængden er højere, men læs på indholdsfortegnelsen og sammenlign.

Når der er en høj proteinprocent i foderet, bliver din hund holdt mæt i længere tid af gangen. Så udover det er sundere for din hunds helbred, kan nogle af de dyrere mærker i sidste ende også blive sundere for pengepungen, da foderet mætter bedre og er med til at holde din hund i bedre form.

Min hund tømmer madskålen på nul komma fem!

Kan du ikke nærme dig foderlageret uden, at din hund bliver ekstatisk? Og har din hund tømt madskålen få sekunder efter, at du har hældt foderet op, fordi han/hun sluger det i sig? I så fald er du ikke alene! Udover at det kan være et irritationsmoment, når du er hjemme, ligger det største problem i, at du sikkert ikke kan hælde én samlet ration op for en hel dag, når du ikke er hjemme. Det vil din hund simpelthen ikke kunne håndtere.

Her kan en løsning være en foderautomat, der automatisk sender foder ud i en skål med forud valgt mængde og hyppighed. Foderskålen til hunde eller ”spis langsomt-skålen” er anmeldt flere steder online med link til de billigste forhandlere.

Det rigtige foder til den rigtige hundemave

Der findes et utal af hundefoder, producenter, forhandlere, mærker og størrelser. Derudover er hundefoderet produceret med forskellige bi-formål som eksempelvis at hjælpe på fordøjelsen, energiniveauet eller overvægt. Det er svært at få overblik over det store udbud, men det er det hele værd, når du har fundet frem til det rigtige foder til netop din hund. Når din hund er glad, er ejeren typisk også glad…

For at finde frem til det rigtige hundefoder, kan du med fordel benytte sammenligningssider for foder, der sammenligner priser på hundefoder inden for forskellige mærker og mængder.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *