Backgammon spillet har altid været populær

Siden Backgammon for 5000 år siden så dagens lys i det gamle Egypten og Grækenland har det været et af de mest populære brætspil. Backgammon spillet har altid været populært at spille i mange forskellige sammenhænge, og er det stadig den dag i dag, 5000 år senere i en verden der bugner af teknologi, og konkurrencen er hård.

Den version af spillet, som vi kender i Danmark i dag afspejler den version, som blev anvendt i Arabien og spillet har aldrig været så populært som det er nu. Når man får et Backgammon spil kommer det ikke i en æske, som andre traditionelle brætspil, men i stedet i en kuffertlignende kasse med hasper og hank, som følge af historiens gang. I ældre tid var spillet kriminaliseret af kirken, da spil og hazard spil ikke var velset. Derfor måtte datidens Backgammon entusiaster skjule deres Backgammon spil på anden vis og fandt på at camouflere det som en kuffert. Backgammon har altid været populært og særligt i Danmark er vi vilde med brætspillet, da vi elsker hygge og alt hvad der har med hygge og spil at gøre. Vi elsker brætspil, og de fleste danskere kan slutte sig til at være erfarne Backgammonspillere.

Backgammon er ikke kun sjov og spas, men er også anvendt som seriøs tankesport. Der findes Backgammon mesterskaber, hvor erfarne Backgammonspillere dyster mod hinanden i det gamle spil og konkurrencen går højt.

Mange børn er vokset op med Backgammonspillet og har lært det at kende fra barnsben af. Derfor opstår der også hurtigt egne familietilpassede regler for spillet, således at mange helt glemmer de traditionelle Backgammon regler til trods for at det er så gammelt et spil. Igennem tiderne og diverse kulturer har regler og formålet med spillet formet sig og hver familie har garanteret deres eget sæt Backgammonregler, da Backgammonspillet altid har været populært.

Tidligere var der ikke computerspil og spillekonsoller, og derfor var det indlysende at tiden skulle bruges på blandt andet Backgammon som blev en af de primære kilder til underholdning og hygge for familien. Det var noget man kunne samles om, når det ikke handlede om TV. Børn og voksne fandt sammen omkring Backgammon, det gamle spil, og konkurrerede indbyrdes. Danskerne køber og spiller stadig Backgammon både til eget forbrug eller til gave hvilket vidner om, at Backgammon hitter som aldrig før.

Dette gode ved Backgammon er, at alle kan være med når først reglerne er gennemgået og folk er med på, hvordan spillet skal spilles. Derfor hitter Backgammon, som aldrig før. Om man er barn eller voksen er ligegyldigt, Backgammon henvender sig til alle og folk kan bruge timer, ja dage, på at spille det og finde en værdig vinder. Dog handler det ikke kun om at være dygtig til Backgammon, men også om, hvilke øjne terningen viser.

Sidder du nu og får gevaldig lyst til et spil backgammon, kan vi anbefale dig at tage et kig på det store udvalg hos hyggeonkel.dk. Deres mange backgammon spil finder du lige her: http://www.hyggeonkel.dk/overblik/backgammon/.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *