Advokat til arbejdsulykke

Det er mere end et år siden, du kom ud for den der arbejdsulykke. Du brækkede ryggen og har ikke kunnet varetage dit arbejde siden da. Du fik fat på en arbejdsskade advokat her, som hjalp dig med at få arbejdsskade erstatning. Han var ret dygtig. Du har fået tilkendt en ret stor erstatning, som bevirker at I – som familie – kan leve anstændigt – i hvert fald til du bliver pensionist.

Omskolet uden held

Til den tid er børnene nok allerede etableret med kærester og deres egen bolig. Du er også blevet omskolet, men det har ligesom ikke  hjulpet på dine jobmuligheder. Du har meget svært ved at koncentrere dig – og du har faktisk en mistanke om, at det skyldes noget medicin, du fik, da du lå på hospitalet. Da du vågnede op efter operationerne, som lægerne måtte udføre, kunne du godt forstå, at du var lidt svimmel. Men efter tre dage, hvor svimmelheden ikke fortog sig, kunne du ikke helt forstå den. Du talte med lægerne om det og du fik en anden medicin. Den bevirkede, at svimmelheden fortog sig, men den medførte, at du ikke kunne koncentrere dig i ret lang tid om fx at læse en bog. Lægerne gav dig igen ny medicin. Du fik det da også lidt bedre, men ikke helt godt. Du lærte dog at leve med dit mén.

Alt for mange afslag

Nu har du dog fået nok af at få afslag på jobansøgninger efter at have været til den første jobsamtale hos forskellige potentielle arbejdsgivere. Som begrundelse nævner de egentlig ikke dine kvalifikationer. De nævner noget om, at de kan se, at du har svært ved at koncentrere dig, og da arbejdet kræver stor koncentration i lang tid, så tør de ikke udsætte dig for at presse dit helbred. De formulerer det pænt og venligt. Men beskeden er klar: Vi tør ikke ansætte dig. Denne virkelighed har fået dig til at tænke lidt over den medicin, som du tager. Og du har en idé om, at den måske er forkert. Du har også tanker, der går i retningen af, at du har fået en forkert omskoling. Du er ved at blive gal på socialforvaltningen og sundhedssystemet. Idéen om, at du vil klage og søge erstatning for forkert behandling – medicinsk og uddannelsesmæssigt – begynder at vokse.

Lægen skal drages til ansvar nu

I første omgang vil du gerne klage over den læge, som ordinerede medicinen til dig. Hun var da også pokkers irriterende. Skråsikker og uerfaren. Hun kan have givet dig medicin, som du skulle nedtrappes fra, men som du stadig er nødt til at tage.

Du vil også klage over socialforvaltningens anbefalinger om, hvilke kurser du skulle følge. De har ikke taget hensyn til dine evner og dit helbred, synes du. Kan du klage? Ja, lægen kan du klage over, hvis du får en advokat med speciale i patienterstatning til at hjælpe dig. Og det vil jeg råde dig til at gøre, fordi din sag er temmelig kompliceret.

Om kommunens socialforvaltning vil acceptere et eventuelt erstatningskrav fra din side, kan jeg ikke sige noget om. Men det skader ikke, at du får din advokat til at undersøge muligheden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *